Scapă de praf pe șantier

Scapă de praf pe șantier

Se știe că în decursul unei lucrări de finisare a unei clădiri se produce o mare cantitate de praf. Acesta este rezultatul prelucrării  prin șlefuire a suprafețelor, a forării de găuri în pereți, uneori este rezultat de mixajul diferitelor amestecuri de ciment și alte prafuri pentru a obține mortare sau alte compoziții necesare în finisajele pereților.

Un alt mod prin care se degajă praf este atunci când se înlătură vechea pardoseală, la demontarea plăcilor ceramice și a altor placaje de pe pereți sau de pe pardoseli. Cert e că șantier fără praf sau fără zgomot nimeni nu a pomenit. 

Legislația europeană în domeniu a ajuns să fie aplicată și la noi în țară, odată cu accederea în Uniunea Europeană. Nu e doar o lege impusă, considerăm că ține de bună educație ca la renovarea apartamentului să ții cont și de vecinii tăi, confortul lor e vizibil afectat de prezența pe o perioadă lungă a prafului și a zgomotului. Am scris acest articol pentru a te putea îndruma în alegerea unei soluții când vine vorba de protecția de praf a locuințelor învecinate cu un minim efort și cu costuri minime.

 

Detalii