Dezumidificatoarele Aerial: tehnologie de ultimă ora, performanță maximă!

 

 

Aerial este unul dintre cei mai mari producători germani de dezumidificatoare. Dezumidificatoarele Aerial au la bază principiul economic al condensării, pentru utilizare în comerț și industrie, construcții și infiltrații de apă sau uz casnic.

 

În prezent, două dintre cele mai utilizate modalități de reducere a nivelului de umiditate sau de dezumidificare a aerului sunt: dezumidificarea aerului prin absorbţie și dezumidificarea aerului prin condensare.

 

1. Dezumidificarea aerului prin metoda absorbției: la baza procesului de funcționare a unui dezumidificator care  folosește tehnologia absorbției se află un rotor de absorbție, un dispozitiv în formă de fagure de miere, prin care este   alimentat aerul umed. Acesta este acoperit cu o suprafață specială, creată dintr-un metal silicat, cu un grad mare de  absorbție a umezelii din aer. Rotorul, aflat în continuă mișcare, absoarbe umiditatea care este condusă cu ajutorul unui  curent de aer încălzit care trece în sens invers (regenerarea aerului), fiind ulterior eliminată în atmosferă. Procesele de absorbţie şi regenerare au loc simultan. Aceste tipuri de dezumidificatoare sunt, în special, create pentru următoarele scopuri și destinații:

 

2. Dezumidificarea aerului prin metoda condensării: este cea mai populară și mai apreciată metodă de dezumidificare, principalul avantaj al folosirii aparatelor care funcționează pe baza tehnologiei de dezumidificare a aerului prin condensare este economia semnificativă de energie electrică. Numită și uscare prin refrigerare sau dezumidificare a aerului pe baza principiului pompei de căldură, această metodă este concepută pentru utilizarea în locuințe sau chiar în industrie. Practic, aceste aparate merg pe principiul de reciclare a căldurii, în sensul că energia pe care o folosesc și o extrag din aerul din încăpere este returnată sub formă de căldură, care ajută la încălzirea spațiului în care este sunt utilizate aceste dezumidificatoareUmiditatea aerului dintr-o încăpere este aspirată cu ajutorului unui ventilator, trecută printr-un evaporator sau dispozitiv de răcire, care transformă condensul în apă. Cantitatea de apă rezultată este colectată într-un recipient special sau poate fi eliminată printr-o conductă. Aerul dezumidificat este trimis către condensator, reîncălzit și eliminat prin grila frontală. Apa rezultată se scurge printr-o tavă de colectare într-un recipient de colectare, sau este eliminată cu ajutorul unei conducte. Atunci când se umple, rezervorul este scos şi golit. Aerul răcit, dezumidificat este apoi dirijat înapoi spre condensator (care îl încălzeşte din nou), şi îl aruncă afară prin grila frontală. Ce aduc nou dezumidificatoarele Aerial? Firma germană utilizează metoda condensării, dar vine și cu elemente pentru un plus de calitate a aparatelor comercializate:

 

  • Introducerea tehnologiei BlueDry, care face aceste dezumidificatoare eficiente, ecologice și foarte economice.
  • Energia utilizată sau cea extrasă din aerului din cameră nu este irosită. Aceasta este dată înapoi în încăpere, sub formă de căldură.
  • Spre deosebire de alte companii din domeniu, Aerial produce dezumidificatoarele de aer în Germania, aspect care reprezintă din start o garanție  a calității lor.