De ce este tehnologia evaporării la rece Venta cea mai buna?

 

 

 

 

De peste 30 de ani, producătorul german Venta Luftwascher pune la dispozitia clientilor săi aparate de umidificare si purificare a aerului, fiind în prezent lider european în domeniul său de activitate. Compania continuă să dezvolte o tehnologie revolutionară, unică în lume, pentru îmbunătătirea calitătii aerului din locuinte si birouri: umidificare prin evaporare la rece, recunoscută pe scară largă ca fiind cea mai bună metodă de umidificare.

 

Inginerii germani de la Venta au inventat un sistem extrem de simplu, dar foarte eficient și avantajos care îndeplineste simultan două functii: de umidificare si purificare a aerului, folosind ca unic filtru apa. Practic, un sistem de discuri care se rotesc forțează aerul uscat și toate impuritățile care depășesc 10 microni să pătrundă în apă, iar aceasta, în combinație cu un aditiv igienic special, le captează și le depozitează pe fundul aparatului, putând ulterior fi ușor curățate. În încăpere este evaporată doar apă curată, până la atingerea nivelului optim de umidificare si purificare de nivel care se atinge datorită unui sistem de autoreglare naturală a evaporării.

 

Spre deosebire de alte metode de umidificare, cu ar fi nebularizare și vaporizare, tehnologia evaporării la rece este mai eficientă, în sensul că întregul volum de aer este uniform umidificat la valoarea optimă pri procesul de trecere a acestuia prin aparat. Nivelul optim de umidificare de 45-55% nu este depășit, întrucât aparatul este prevăzut cu un sistem de autoreglare a evaporării.

 

În plus, acest sistem este foarte igienic și economic, întrucât nu presupune utilizarea de filtre de pânză, care trebuie schimbate sau curățate pentru că se îmbâcsesc, și nici cartușe pentru prevenirea prafului alb.

 

În prezent, producătorii germani oferă 4 modele de umidificatoare si purificatoare, adaptate pentru spatii de diferite mărimi. Aparatele sunt ingenios de simple si au un design robust, ceea ce le oferă o durată de viată foarte lungă, fiind concepute să functioneze 10 ani fără întrerupere!